31 Mayıs 2012 Perşembe

Karanliga Dogru

     Bilmiyorum ki nereden baslasam..Endiseliyim,öfkeliyim,saskinim...Bu sadece bir olay yüzünden degil,onlarcasinin birikimi...Siyasetten konusmayi sevmiyorum,hele hele her ne kadar kisisel blogum olsa da burada konusmaktan.Ama tak etti artik ve birkac cümle karalamak istedim buraya.Icimde kopan koca bir ciglik var ancak nereye dogru koyversem bilemiyorum.Isin kötüsü ne söylesem nereye gider,nasil gider onu da kestiremiyorum.
Büyük bir safsatanin icindeyiz sadece onu görüyorum.
     Lise yillarinda cok sevdigim kimya ögretmenimin dedigi gibi ´Emme basma tulumba gibi herseye kafa salliyoruz´ Herseye tamam diyoruz,yada tamam demekle ayni kapiya cikan eylemi-susmayi seciyoruz.
Askerimize,polisimize kursun sikiliyor,susuyoruz! Topraklarimiz saga sola satiliyor,susuyoruz! Kadinimiz siddet görüyor,yetmiyor öldürülüyor,susuyoruz! Cocuklarimiza,kizlarimiza-ogullarimiza tecavüz ediliyor,susuyoruz! Internetimize yasak geliyor,susuyoruz! Ickimize yasak geliyor,sarap icmeyin üzüm yiyin deniyor,susuyoruz! Anne kucagindaki cocuklarimiz 4+4+4 sacmaligiyla apar topar bizden kopariliyor,susuyoruz!  Bebek,cocuk,kadin denmeden herkes coplaniyor,susuyoruz!Kisacasi eglencemize,egitimimize,yediklerimizden ictiklerimize,giydiklerimizden,izlediklerimize,hatta yapacagimiz cocuk sayisina kadar müdahele ediliyor ama biz SUSUYORUZ!Önümüze konan herseyi susarak kabul ediyoruz,sindiriyoruz,ya da sindirdigimizi saniyoruz aslinda...Keskeler midemizde birikipte büyük bir krampla bizleri saga sola savurdugunda ne yapacagiz peki,bu defa cigligimiz koca bir kara delikten baska nerede yanki bulacak?
     Ve simdilerde kürtaj ve sezaryen konusu...
     Anne-bebek dostu dogal dogum yanlisiyim evet,ve evet keyfi sezaryen konusu beni de rahatsiz ediyor.Ancak anlamadigim sey su.bir devlet öncelikle vatandasini bilinclendirmeli,egitmeli.Evet ülkemizde keyfi sezaryen hat safhada,evet doktorlarin bir cogu,hastanelerin bir cogu bu müdaheleyi kendi cikarlari icin yapiyorlar.Öyleyse önce bu düzeni degistirmen,ayni anda vatandasi da bilinclendirmen gerekmiyor mu?
     Peki ya kürtaja ne demezsin? Evet kürtaj bir dogum kontrol yöntemi degil,bunu biliyoruz.Evet benimde icim gidiyor bir bebege kiyildigini,yasama hakkinin elinden alindigini duyunca,görünce,okuyunca.Ama madem demokratik(!) bir ülkeyiz,o yasak,bu yasak, su yasak diyerek kendimizle celismiyor muyuz??Günahsa günah,sen verirsin aile planlama egitimini,cekilirsin kenara,gühahini sevabini a sahsi,b sahsi düsünür.Kimsenin bacak arasini sen düsünemezsin!Hele hele daha vahim konular varken!
     Bu kürtaj meselesinin birde tecavüz kismi var ki,hic konusmak istemiyorum.Tecavüze ugrayan cocugu doguracakmis,o bakamiyorsa devlet bakacakmis!!! Bak sen! Bunu duyunca kafama balyoz yemisten beter oldum.Bu nasil bir mantik(!)?
     Sen önce kadininin,kizinin daha özgür yasayabilecegi bir ortam yarat,insanini egit,tecavüze son verde,ondan sonra konus!Haa ama pardon,mini etek giyiyoruz,tecavüz bize müstehak öyle degil mi!?!          Yemin ederim aklim almiyor.Bazen bazi insanlarin beyin kivrimlarindan yoksun dogduklarini düsünüyorum!
     Isin en cok üzüldügüm noktasi ne biliyor musunuz?Tüm bunlarin islam adi altinda yapiliyor olmasi...Islamiyet gericilik,islamiyet seriatcilik demek degil,eger bir defa el etek öpmeden Kurani Kerimi okusalardi simdiye kadar gercekten demokratik,insan haklarina saygili ve daha özgür bir toplum olurduk...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder